Sectionaaldeur: dé meest veilige garagedeur

Een sectionaaldeur is in de basis al goed beveiligd, maar bij Brabant Deur heeft u de extra optie uw sectionaaldeur te voorzien van het Politie Keurmerk Certificaat. Hierdoor heeft u een extra zekerheid tegen inbraak en bent u extra goed beveiligd. Dit keurmerk is bovendien van waarde voor uw inbraakverzekering kunnen wij u aanbieden bij Brabant Deur.

Vragen over uw sectionaaldeur?

Bent u benieuwd naar de sectionaaldeur? Kom dan vooral langs in onze showroom! Maak vooraf graag even een afspraak voor een showroombezoek met ons via : 040 – 262 3930, dan zorgen we dat onze specialist aanwezig is en dan kan hij uitgebreid de tijd voor u nemen om alle vragen over een sectionaaldeur of elektrische garagedeur te beantwoorden. Uiteraard kunmt u met uw vragen ook telefonisch bij ons terecht, onderaan deze pagina staan al onze gegevens en openingstijden.
Wij leveren en monteren al sinds 1993 garagedeuren en hebben vrijwel alle situaties al eens gezien. Geen vraag is voor ons vreemd en schroom dan ook zeker niet om ons uw vragen voor te leggen.

Sectionaaldeur SELECT-LINE

 • vaste maatvoering
 • vanafprijs is zonder montage
 • vanafprijs is incl. motor, wandschakelaar en 2 handzenders
 • ruime keuze uit panelen
Meer informatie

Sectionaaldeur PREMIUM

 • Elektrische bediening/afstandbediening
 • Diverse paneel uitvoeringen en structuren
 • Diverse mogelijkheden voor beglazing
 • Extra Optie: motor met politiekeurmerk
Meer informatie

Sectionaaldeur DESIGN

 • Met eigenheid en stijl
 • Architectonische vormgeving
 • Hoge isolatiewaarde en veilig
 • Afgestemd op uw persoonlijke smaak
Meer informatie

Sectionaaldeur, wat is dat eigenlijk?

Een sectionaaldeur is een type garagedeur die is opgebouwd uit los bewegende, geïsoleerde panelen die recht omhoog geopend wordt. De panelen van de sectionaaldeur zijn geïsoleerd en hebben een hoge isolatiewaarde wat condensvorming en vocht tegengaat in uw garage. Hierdoor staan uw eigendommen droog en hebben zij minder last van vocht. Dit is vooral fijn als er ook belangrijke spullen staan opgeslagen. Momenteel is de sectionaaldeur is de meest verkochte garagedeur vanwege de vele persoonlijke aanpassingen en moderne uitstraling die mogelijk zijn voor deze garagedeuren. Bij Brabant Deur kunt u uw eigen sectionaaldeur dan ook geheel naar uw eigen wensen samenstellen.

 

Sectionaaldeur en de verschillen met een klassieke kanteldeur

Bij de gangbare omhoog openende sectionaaldeur lopen de panelen in een rails via het plafond naar binnen. Hierdoor neemt deze deur minder ruimte in beslag bij het openen en sluiten, dan bijvoorbeeld een kanteldeur doet. Alleen al omdat deze sectionaaldeur achter de opening wordt geplaatst in plaats van ertussen. Groot voordeel van een sectionaaldeur is dat u met uw auto tot vlak voor de deur kunt rijden terwijl deze geopend wordt, omdat de sectionaaldeur niet zo uitslaat naar buiten als een kanteldeur dat bijvoorbeeld doet. Dit bespaard niet alleen ruimte, dit zorgt er ook voor dat bij een kleinere garage een auto binnen kan staan. De hoogte van deze sectionaaldeur is aanpasbaar aan iedere situatie. Het maak niet uit hoe hoog uw garage is omdat de panelen toegevoegd worden om de juiste hoogte te bereiken en zo de garage volledig afsluiten.

Overigens zijn bij Brabant Deur ook zijwaarts schuivende sectionaaldeuren verkrijgbaar. Dit type sectionaaldeur heeft, zoals de naam al doet vermoeden zijwaarts schuivende garagedeuren die langs de zijmuur (in plaats van het plafond) naar binnen schuiven.
Zoekt u een sectionaal garagedeur met inloopmogelijkheid? Als toegevoegde optie kunnen wij een garagedeur met loopdeur inbouwen.

 

Sectionaaldeur en de voordelen:

 • Onze sectionaaldeur worden precies op maat gemaakt en kunnen in bijna elke situatie worden toegepast.
 • Sectionaaldeur worden met een elektrische bediening geopend.
 • Leverbaar in vrijwel alle gangbare RAL en Sikkens kleuren waardoor uw sectionaaldeur de kleur heeft die past bij uw woonsituatie.
 • Veel keuzes voor uw sectionaaldeur in de structuur van de panelen, de kleuren en eventuele lijnen en groeven.
 • Ook is de sectionaaldeur leverbaar met een loopdeur, dan hoeft u niet de hele deur te openen om toch gemakkelijk in en uit te kunnen lopen.
 • De sectionaaldeuren zijn leverbaar in BASIC, PREMIUM en DESIGN uitvoering. Hierdoor voor ieder budget mogelijk!
 • Voor sommige situaties is een zijwaards schuivende sectionaaldeur een passende oplossing. Ook hier letten wij op uw woonsituatie.


Sectionaaldeur zien en voelen?
Maak een afspraak voor een showroombezoek!

Een sectionaaldeur koopt je vast niet dagelijks en mogelijk is dit je eerste garagedeur, dan valt het niet mee online de juiste keuze te kunnen maken voor jouw woonsituatie. Wat is belangrijk? Waar moet je op letten? Je hebt vast vele vragen. Onze website geeft een indruk van de mogelijkheden en opties, maar in een persoonlijk gesprek kunnen we je beter informeren.

Wil je graag tastbare voorbeelden zien en voelen? Dat kan in onze showroom waar wij diverse voorbeelden hebben opgebouwd en kunnen demonstreren. Daar kun je bijvoorbeeld het loopwerk zien, waardoor je meteen een gevoel krijgt over hoe het er voor uw garage het beste uit kan komen te zien. Maak aub voor een showroom bezoek even een afspraak, dan kunnen wij alle tijd voor je nemen. (De showroom is rolstoeltoegankelijk).

 

De verschillende toe te voegen opties voor een sectionaaldeur:

 • Een sectionaaldeur met geïntegreerde loopdeur voor het in- en uitloop gemak.
 • Een extra handzender is bijvoorbeeld gemakkelijk in de auto om al op afstand de deur te kunnen openen. Zeker wanneer het regent erg fijn.
 • Elektrische bediening met Politie Keurmerk Certificaat voor zekerheid en veiligheid.
 • Leverbaar met verschillende soorten RVS design glasvensters waardoor u naar buiten kunt kijken en er daglicht binnen kan vallen.
 • Ruime kleurenkeuze voor een persoonlijke uitstraling die past bij uw woonsituatie.

Is een sectionaaldeur toch niet helemaal de meest geschikte garagedeur voor uw woonsituatie? Misschien is de openslaande garagedeur dan een goede oplossing. Kijkt u rustig verder op de website voor alle opties en mogelijkheden op het gebied van garagedeuren. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op via 040 – 262 3930. Wij helpen u graag verder.

 

 

 

 

Brabant Deur
Brabant Deur
Brabant Deur