Brabant Deur in vogelvlucht.

Pand van Deurtehcnieken Brabant aan de Lage Zijde in Eindhoven | Brabant Deur

 

DE DIRECTIE

HANDS ON

Partners Gert Louwers en Bart van den Hoogenhoff besturen samen Louwersdeurtechnieken (bedrijfsdeuren) en Brabant Deur (garagedeuren voor particulieren). De twee bedrijven vallen samen onder de naam Deurtechnieken Brabant BV.

ONS TEAM OP KANTOOR

VRIENDELIJK EN ALTIJD PARAAT

Op ons kantoor hebben wij mensen die u met alle kennis en kunde zullen helpen. Of het nu gaat om een reparatie, afspraak voor een showroom bezoek of andere vragen, zij zullen u altijd vriendelijk en vakkundig te woord staan. U kunt hen altijd bereiken via ons vaste telefoonnummer: ☎︎ 040 – 26 23 930

Sales team Ron
Sales team: Ron
Sales team: Roland
Sales team: Roland
Duizendpoot Farida is onze officemanager
Duizendpoot Farida is onze officemanager
Bas doet de planning van de monteurs en onderhoudt het klantcontact
Bas doet de planning van de monteurs en onderhoudt het klantcontact

ONS TEAM VAN MONTEURS

VAKBEKWAAM

Betrouwbaarheid en vakmanschap staat bij ons hoog in het vaandel en daarom werken wij met een vast team van ervaren en betrouwbare monteurs. Onze mensen weten alles van het plaatsen en onderhouden van garagedeuren en bedrijfsdeuren. Voor snelle service, onderhoud of reparatie bel ons nummer en deze monteurs zullen dan snel bij u langs komen. U kunt ons altijd bereiken via ons vaste telefoonnummer: ☎︎ 040 – 26 23 930

Gert
Gert
Willem-Jan
Willem-Jan
Harry
Harry
Ot
Ot
René
René

Nieuw pand en nieuwe showroom

In 2022 hebben wij het pand naast ons aangekocht en beide delen flink aangepakt. We hebben nu ruimere werkplekken voor de administratieve medewerkers en de directie, maar ook de opslaghallen zijn beter ingericht en hebben meer ruimte.
De voorgevel is nu één mooi geheel met bovenaan op de gevel de naam Deurtechnieken Brabant. Louwers Deurtechnieken en BrabantDeur hebben een eigen opgang.

Ook hebben wij de showroom van boven naar beneden in de nieuwe hal geplaatst. Dit maakt het nu ook rolstoel toegankelijk, wat zeker niet onbelangrijk is. Bovendien is het een stuk ruimer en kunnen wij hier nu echt alle tijd nemen om onze klanten van de goede informatie te voorzien.
In Juni 2023 hebben wij de showroom feestelijk geopend en kunnen mensen op afspraak bij ons komen voor een echte Brabant Deur.

Vernieuwde showroom van Brabant Deur aan de lage zijde 1b in Eindhoven | Brabant Deur
Onze nieuwe showroom aan de Lage Zijde in Eindhoven

 

Als sinds 1993 in de garagedeuren en bedrijfsdeuren, een lange tijd!

 

Vertel eens over het begin.

Voormalig eigenaar Dick Bax is in 1993 met zijn toen al opgedane kennis en ervaring op het gebied van garagedeuren gestart met Brabant Deur. Van uit thuis begon hij met het verkopen van sectionaaldeuren. Hij bleek daar goed in te zijn en al snel werd Brabant Deur zo succesvol dat hij personeel aan kon nemen en het pand aan de Lage Zijde in Eindhoven betrokken werd. Dit is een goede uitvalsbasis voor het bedrijf gebleken want tot op de dag van vandaag is Brabant Deur BV daar met het kantoor, werkplaats en de kleine maar goed uitgeruste showroom gevestigd.

Bart van den Hoogenhoff en gert Louwers tijdens de opening van de nieuwe showroom van Brabant Deur
Eigenaren Bart van den Hoogenhoff en Gert Louwers tijdens het openingsfeest van de nieuwe showroom (Juni 2023)

Er is toch veel gebeurt in de afgelopen jaren, hoe hebben jullie dat doorstaan?

De afgelopen jaren verliepen zeker niet zonder rumoer. Zoals iedereen weet hebben we te maken gekregen met een grote financiële crisis in 2003 naar aanleiding van de aanslag in New York. Dit had grote gevolgen voor de economie in ons land, maar dankzij de goede naam en het harde werken van alle medewerkers kwam Brabant Deur er zonder al te veel kleerscheuren vanaf.
Er volgden daarna een aantal goede jaren, waarin wij weer gingen groeien. Wij konden weer nieuwe medewerkers aannemen en werden een zeer goede en betrouwbare partner bij de lokale bouw- en aannemersbedrijven.

Koerswijziging bleek nodig.

Inderdaad, de crisis met de banken kwam er nog overheen en dat had ook weer grote gevolgen voor bouwend Nederland en dus ook op onze garagedeuren. Vele ondernemers en bouwbedrijven konden de kop niet boven water houden en gingen failliet en die harde klappen voelden wij ook. Omdat opdrachtgevers failliet gingen hadden wij moeite om de fakturen voor onze geleverde goederen en diensten betaald te krijgen. Wij moesten mede hierdoor uiteindelijk een stevige koerswijziging in de bedrijfsvoering doorvoeren om dit te kunnen overleven, maar ook dat is ons weer gelukt.

 

Aan wat voor aanpassing moeten we dan denken?

Dick Bax begon met de verkoop van elektrische garagedeuren aan particulieren. Hij had daarmee een andere markt weten te betreden, een markt met iets minder risico ten aanzien van investeringen en de betaling van de afgenomen producten. Als een groot bedrijf failliet gaat kan er veel geld mee verloren gaan, de levering aan particulieren is op dat vlak wat minder riskant gebleken. De techniek en kennis die in de jaren daarvoor zijn opgedaan met de bedrijfsdeuren kwamen bij de particuliere garagedeuren uiteraard goed van pas.

 

Waar zit het profijt van al die jaren?

De kennis van de techniek en het materiaal kwamen niet alleen de monteurs van pas, maar ook de klanten konden direct profiteren van de juiste informatie en zo van de juiste producten worden voorzien. Onze kwaliteit gaf vertrouwen en in de jaren die daarop volgden heeft Brabant Deur zich opgewerkt tot een van de grootste leveranciers van garagedeuren in alle soorten en maten in de regio Eindhoven. Zo leveren wij nu nog steeds dagelijks de service en kwaliteit die ervoor zorgt dat mensen Brabant Deur altijd weten te vinden voor hun elektrische garagedeuren, sectionaaldeuren, de bekende Hörmann kanteldeuren of bedrijfsdeuren.

En toen kwam er een wisseling van de wacht?

De familie Bax heeft samen met hun medewerkers in de daarop volgende jaren met veel inzet en energie gewerkt aan een mooi en sterk familiebedrijf. Internet deed zijn intrede en ook daarin kon Dick nog goed mee, maar uiteindelijk naderde voor Dick & Rikie Bax de pensioenleeftijd en hun beider kinderen kregen ook andere activiteiten en interesses. Zij hebben toen het besluit genomen om rond het jaar 2014 op zoek te gaan naar een geschikte overname kandidaat voor de opvolging en het voortbestaan van het bedrijf.Dick Bax voormalig directeur Brabant Deur BV

Voormalig eigenaar Dick Bax

Goede samenwerking en overdracht.

In de loop van 2015 werd die kandidaat gevonden in een partij die vooral kennis had van industriedeuren, zoals we weten was dat de oude liefde van Dick Bax. Er is een jaar onderhandeld en uiteindelijk is Brabant Deur VOF op 01 april 2016 overgenomen door Gert Louwers en Bart van den Hoogenhoff van Louwers Deurtechnieken uit Veldhoven.
Om het bedrijf niet overhaast over te dragen, maar te zorgen voor zorgvuldige en naadloze voortzetting van de service en leveringen, werd besloten dat Dick en Rikie Bax de eerst komende tijd nog zouden helpen om het bedrijf op een goede manier over te dragen. Eind december 2017 is de familie Bax met hun verdiende pensioen gegaan en hebben zich volledig teruggetrokken uit beide bedrijven.

Dus jullie gaan door met elektrische garagedeuren én bedrijfsdeuren?

Wij hebben besloten om beide bedrijven los van elkaar te laten bestaan. Brabant Deur BV met zijn rijke geschiedenis en grote naamsbekendheid op het gebied van de elektrische garagedeur voor particulieren in de regio Eindhoven en Louwers Deurtechnieken BV als specialist op het gebied van toegangstechniek voor de industriele eindgebruiker. Tevens levert Louwers Deurtechnieken service en onderhoud aan bedrijfsdeuren van alle merken.

En wat zien jullie voor je voor de toekomst?

Het heeft altijd goed gewerkt, de tak van particuliere en de bedrijfsdeuren samen en daarom zullen wij daarmee door blijven gaan. Techniek en kennis komen aan beide zijden van pas. Wij zullen ons in de toekomst verder blijven specialiseren op beide vakgebieden en zo verzekeren wij onze klanten dat wij specialist zullen blijven met kennis van de nieuwste stand van zaken op gebied van garagedeuren en bedrijfsdeuren.
In de toekomst zullen beide takken samengevoegd gaan worden onder de vlag van Deurtechnieken Brabant BV. Dat is een overkoepelende BV die het delen van de medewerkers, de voertuigen en het personeel op het kantoor mogelijk maakt. Zo behoud elk bedrijf zijn eigen identiteit, maar wordt de service en kwaliteit gewaarborgd. Wij hopen dat mensen ook in de toekomst zullen zeggen dat ze bij ons de kwaliteit krijgen die ze altijd al gewend waren.

Brabant Deur 25 jarig jubileum

In 2018 vierde Brabant Deur BV het 25 jarig jubileum en we zijn met inmiddels 10 medewerkers hard op weg om de grootste garagedeurenspecialist van de regio te worden. Klanten waarderen ons vanwege de goede kwaliteit van het werk en materiaal en de betrouwbare service. Voor spoedgevallen zijn wij altijd bereikbaar en zullen ons uiterste best doen u zo snel mogelijk uit de brand te helpen.
Ons team van gedreven en vakkundige medewerkers staan voor u klaar en bieden altijd een passende oplossing.

Maidenflight BrabantDeur luchtballon met Falconballooning | Brabant Deur
De Brabant Deur luchtballon

We staan niet stil!

Een Brabant Deur Luchtballon?

Jazeker! In Juli 2020 heeft de Brabant Deur Luchtballon z’n maiden flight (eerste vlucht) gemaakt. Wij sponsoren het luchtballon team van Falcon Ballooning in Valkenswaard. Een van de teamleden is bij ons werkzaam en zo kwamen wij op het idee om deze samenwerking aan te gaan.  Het is geweldig om deze gigantische ballon over de stad te zien vliegen. Op facebook doen wij ook regelmatig acties waarbij mensen een vlucht kunnen winnen.


Brabant Deur heeft al sinds 1993 ervaring met levering, montage en service van garagedeuren en bedrijfsdeuren met uitstekende garantievoorwaarden.

De Brabant Deur garagedeuren en bedrijfsdeuren worden bij
de Nederlandse fabrikant Condoor in Zeewolde gemaakt.
Wij zijn trots op onze fabrikant waar wij telkens weer
kwalitatief hoogstaande producten van ontvangen.

Dit was ons verhaal tot op heden,
kijk rustig rond op de website en neem gerust contact
met ons op als je vragen hebt.

Wil je de materialen zien en voelen?
Dan ben je uiteraard van harte welkom in onze nieuwe showroom.
Neem even contact op voor een afspraak en dan nemen wij alle tijd voor je!

Brabant Deur
Brabant Deur
Brabant Deur