Schade Reparatie & Onderhoud

Schade Reparatie & Onderhoud

Vraag een offerte aan

De Compact Deur of compact vouwdeuren werkt met één uniek en universeel inbouwsysteem, dat geschikt is voor iedere situatie.

Het gepatenteerde vouwsysteem zorgt voor ruimtewinst en een minimale belasting voor de bewegende delen. Dit staat garant voor een lange levensduur en minimaal onderhoud.

  • Snelle reparatie bij schade
  • Schade afhandeling met verzekering
  • Service contracten op maat
  • Jaarlijkse onderhoud- en inspectiebeurten
  • Voor vaste én nieuwe klanten
Schade Reparatie & Onderhoud

Jarenlang waren er op het gebied van bedrijfsdeuren of compact vouwdeuren weinig nieuwe ontwikkelingen. De Compact Deur werkt met 1 uniek en universeel inbouwsysteem, wat geschikt is voor iedere situatie. De Compact Deur heeft een gepatenteerde vouwsysteem, dat zorgt voor ruimtewinst en een minimale belastiging voor de bewegende delen. Dit staat garant voor een lange levensduur en minimaal onderhoud.

Onderstaande afbeeldingen illustreren precies in welke situaties een compact vouwdeur een perfecte oplossing biedt.

Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud

Veiligheid van compact vouwdeuren

In ieder bedrijf heeft veiligheid een hoge prioriteit. Ook bij de keuze van een bedrijfsdeur of voor compact vouwdeuren speelt dit een prominente rol. Bij elke nieuwe ontwikkeling aan de Safety First Compact vouwdeur is veilligheid een belangrijk uitgangspunt, waarbij betrouwbaarheid, bedrijfszekerheid en gebruiksgemak niet uit het oog worden verloren.

Compact deuren voldoen aan de Europese veiligheidseis DIN EN 13241-1 voor industriële deuren en dragen het CE-keurmerk. Al onze bedrijfsdeuren zijn standaard voorzien van een valbeveiliging, ingrijpbeveiliging en een inbraakwerende optilbeveiliging.

Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud
Schade Reparatie & Onderhoud

Valbeveiliging (afb. 1)
De stalen kabels die de Compact deur dragen hebben een veiligheidsfactor van zes. Indien er toch een kabel breekt grijpen de haken op de voetconsoles zich vast in de zijrails. Zo kan het deurblad niet onverwachts vallen.

Slapkabelbeveiliging (afb. 2)
Een veiligheidsschakelaar schakelt de motor uit wanneer de spanning van de staalkabel wegvalt. Dit kan gebeuren tijdens het sluiten wanneer het deurblad onverhoeds blijft haken of op een opstakel stoot. Dit voorkomt dat de motor blijft doorlopen en er een onveilige situatie ontstaat.

Ingrijpbeveiliging (afb. 3)
De rails zijn optimaal beveiligd om te voorkomen dat medewerkers met hun handen of vingers bekneld kunnen raken. De gaten in de zijkanten van de rails worden bedekt door kunststof kappen. De stalen ingrijpkappen aan de voorzijde zijn voorzien van waarschuwingstape.

Optilbeveiliging (afb. 4)
Ongewenst bezoek verschaft zich vaak toegang tot een gebouw door de bedrijfsdeur van buitenaf op te tillen. Bij de Compact deur is dit niet mogelijk doordat de deur dan automatisch wordt vergrendeld door haken die zich in de rails vastgrijpen. De vergrendeling gaat automatisch en kan niet worden uitgeschakeld zodat nooit vergeten wordt de deur af te sluiten.

Lichtgordijn (Optioneel)
Bij volledige automatische sluiting van de deur bewaakt een lichtgordijn de sluitbeweging. Mocht het lichtgordijn onderbroken worden door een persoon of obstakel, stopt de deur onmiddellijk en gaat weer omhoog. Zo worden schade en persoonlijke ongelukken voorkomen.

Compact deuren of compact vouwdeuren met een afstandsbediening of automatische tijdsluiting worden uitsluitend geleverd met een lichtgordijn.

Aandrijvingen

Bedrijfsdeuren of compact vouwdeuren worden over het algemeen uitgevoerd met een elektromotor. Met een druk op de knop opent of sluit de deur zich vanzelf, waardoor wachten niet nodig is. Elektrische deuren zijn niet alleen gebruiksvriendelijk maar hebben ook een langere levensduur door de gecontroleerde beweging.

Alle compact vouwdeuren worden aangedreven door een elektromotor. De keuze van de motor wordt in eerste instantie bepaald door het gewicht en de afmetingen van het deurblad. Daarnaast spelen externe factoren en specifieke gebruikerswensen een rol. Denk hierbij aan de aanwezige stroomvoorziening (220V en 380V), de openingssnelheid, gebruiksfrequentie of de omgeving waarin de deur geplaatst wordt.

De Compactdeurmotor is herkenbaar aan de oranje kleur en wordt compleet geleverd met besturingskast en bekabeling volgens het “plug and play” principe. De stekker hoeft hierbij alleen in het stopcontact gestoken te worden en de motor is gereed voor gebruik.

Optimale afsluiting en isolatie

Bedrijven zijn tegenwoordig meer bewust van het voordeel van energiebesparing. De keuze van een bedrijfsdeur speelt hierbij een grote rol. Bewust gebruik van de deur en de korte openingstijden zijn hierbij het meest effectief. Daarnaast zijn geïsoleerde panelen, dubbel glas en een goede afdichting van groot belang.

Compact industriedeuren bieden een optimale afsluiting tegen weersinvloeden. Boven en onder aan de vouwdeur, tussen de panelen en op de rails zijn rubberen afdichtingen geplaatst. De bedrijfsruimte wordt hierdoor optimaal geïsoleerd.

Schade Reparatie & Onderhoud

Overige bedrijfsdeuren

Bent u benieuwd naar de overige bedrijfsdeuren die Brabant Deur aanbiedt? Bekijk dan de volgende deuren:

  • Overhead bedrijfsdeuren: op maat gemaakte bedrijfsdeuren die tot het plafond opengaan.
  • Brandwerende bedrijfsdeuren: veilige bedrijfsdeuren die brand vertragend werken.

Heeft u op deze pagina niet gevonden wat u zoekt? Kijkt u dan eens naar de kanteldeuren of de sectionaaldeuren pagina’s, mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op via email of telefonisch.

Bedrijfsdeuren
Bedrijfsdeuren
Bedrijfsdeuren